9 de febrer del 2010

SIBERIANADA FEBRER 10

Aplausus eufòrics per l'elecció del membre siberià xxx (i perquè no xyz?... aahhh fill ... misteri ...).

Tot i un inici amb molts dubtes, un punt de trobada més que dubtós i una estranya puntualitat per part de tots els membres aplegats aquest passat divendres... la vetllada es va desenvolupar correctíssimament!



Avui abans de parlar dels temes del sagí, m'agradaria parlar de botànica, i concretament del boixac de jardí, boixac ver, bojac, clavellina de mort, flor de mort, flor de tot l’any, galdiró, clavells grocs, flor d’albat, flor de jaumet, flor de meravella, floreta de Sant Josep, galdirons, garronada, gauges, gauget, gauja, goget, goigs, goja, gojats, groguets, jaumets, llevamà de jardí, llevamal, llevamans, mal d’ulls, meravella o pet de frare.



La CALÈNDULA és una planta herbàcia que pertany a la família de les asteràcies. Es tracta d’una planta que es ve utilitzant en la regió mediterrània des de l'època dels antics grecs, i amb anterioritat ja era coneguda pels hindús i els àrabs per les seves qualitats terapèutiques com una herba medicinal així com un tint per a teles, productes d'alimentació i cosmètics, encara que molts dels usos populars que se li han atribuït no s’han pogut demostrar científicament (Viquipèida).

Aquests siberians han servit per estrenar una nova modalitat siberiana: Repetir localitzacions passades amb aire renovats!... Ens expliquem. El Juny 07, ja s'havia anat a siberianar al mateix lloc... però amb nom i direcció diferent (Showroom-Tremendu). Actualment el restaurant és La Calèndula, un dels locals amb més tirada gastronòmica de Girona, i segons alguns membres siberians inclòs dins els top-five!!

Lloc: Girona
Mestre Siberià: xxx (Yak-atack!)
Siberians: Maua, Cesc, Fel, Met, Yak i Martí.
Cuina: Cuina moderna amb plats de temporada
Plats: (Carta de la casa)
Quant xiula: Menú setmanal: 11€ / Carta: 25-35€ / Menú degustació: 35€ + 10€(meridatge)

1 comentari:

Pirs ha dit...

Estimats Siberians, aprofito per dir-vos que després de la bona propaganda que vau fer aquests dies de La Calèndula, he aprofitat per anar-hi a títol individual (+ amiga):
Esplèndit!!! Vam fer el menú degustació i vam tenir ocasió de fullejar els seus llibres, fins i tot vam comprar un petit llibre de receptes de la Iolanda Bustos.
Aprofito per afegir alguna cosa més sobre els usos de la Calèndula, recullits al seu llibre. Segons diu, històricament s'utilitzava com a substitut del safrà (la Iolanda l'utilitza ens els seus arrossos). També té beneficis per la pell (la Iolanda també té un oli de calèndula per les cremades a la cuina del seu restaurant.
Va ser una vetllada molt especial: vam tenir ocasió de compartir experiències sobre el món de la ratafia, cervesa, cuina,cava, ... Una gent preciosa!!!